sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Saippuaa, kahvia ja hunajaa

kahvi hunaja saippua ohje

Satuin saamaan lahjakortin Sinooperiin, ja lahjakortintuhlausreissulla mukaan tarttui mm. saippuamassaa. Edellisen kerran tein saippuaa valmiista massasta parikymmentä vuotta sitten, joten nyt olikin korkea aika ryhtyä taas puuhaan. Ostin sekä kirkasta että valkoista saippuamassaa, nyt käsittelyyn pääsi valkoinen massa. Tällainen puolen kilon harkko:
valmis saippuamassa
Kaupassa oli monistettuja ohjeita tarjolla, mutta enhän minä sellaista mukaan ottanut. Googlettamalla löysin paitsi ohjeet, myös ideoita siitä mitä saippuamassan sekaan voisi laittaa. Päädyin tekemään Kahvi-hunaja-saippuaa. Kahvinporojen pitäisi kuoria kevyesti ihoa ja hunajan tehdä muuten vaan hyvää iholle.

Ensin pilkoin massan palasiksi ja aloin sulattaa sitä vesihauteessa. Aika nopeasti se lähtikin sulamaan.
saippuamassa sulattaminen
saippuamassa sulattaminen
Kun massa oli kokonaan sulanut, lisäsin sekaan noin neljä ruokalusikallista kahvinporoja (uusia suoraan paketista, ei käytettyjä) ja pari ruokalusikallista hunajaa. Sekoittelin ne sinne massaan sekaan. Ihana kahvin tuoksu!
tuoksun lisääminen ohje
En löytänyt kotoa oikein mitään kunnollisia muotteja, mutta kertakäyttölaseja löytyi. Niinpä päädyin kaatamaan massan niihin.
saippuamuotit

Ohjeiden mukaan valmiista massasta tehdyn saippuan pitää kovettua huoneenlämmössä vähintään 24 tuntia. Omani taisi kovettua noin puolitoista vuorokautta. Koska muotteina oli kertakäyttölaseja, irroitin saippuat muoteistaan ihan vaan rikkomalla lasit.
Ja näin kuusi kahvintuoksuista käsiä hoitavaa saippuaa on valmiina! Näyttää siltä, että osa puruista painui pohjalle ja osa jäi pinnalle selväksi kerrokseksi. Aika näyttää minkä verran saippuan keskellä on kahvinpuruja, vähän näyttää kyllä siltä, ettei ehkä kovin paljon. Joka tapauksessa saippuoista tuli ihanan tuoksuisia ja maitokahvin värisiä! Mitään muuta kuin kahvinporoja ja hunajaa en lisännyt massaan, eli tuoksu ja väri tulivat pelkästään näistä.3 kommenttia:

 1. Niistähän tuli oikein söpöt! Hyvin sopi lasit muotiksi :)

  VastaaPoista
 2. Niistähän tuli oikein söpöt! Hyvin sopi lasit muotiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään :) Näyttävät minusta ihan syötävän hyviltä.

   Poista