sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Ostoksilla Tallinnassa – Karnaluks ja paljon muuta

Kävin viikon sisällä Tallinnassa peräti kaksi kertaa. Ensin oli kuororeissu ja muutaman päivän perästä työreissu. Tallinna on kyllä käsitöitä harrastavan unelmapaikka, täynnä ihania ostosmahdollisuuksia! Tälläkään kertaa en palannut tyhjin käsin kummaltakaan reissulta. Ehkä ihan vähän lähti lapasesta tuo shoppailu.

Ensimmäisellä reissulla en ehtinyt Karnaluksiin asti. Vanhasta kaupungista löytyi kuitenkin yksi aivan ihana lankakauppa! Siinä muurin kohdalla, missä on käsityökojuja, on niiden kojujen kohdalla kaksikin lankakauppaa tien toisella puolella. Menin ensin toiseen, jossa ei ollut mitenkään erityisen ihmeellinen valikoima. Liukuvärjättyä vironvillaa siellä oli, mutta minusta hinta oli melko kallis. Yksi vyyhti maksoi yli kympin, mikä on paljon enemmän kuin mitä olen aiemmin maksanut. Seuraavassa kaupassa sen sijaan onnisti! Lankavalikoima oli runsas, ja paikalla sattui olemaan myyjä, joka mielellään esitteli lankoja. Päädyin ostamaan peräti kuusi kerää äärimmäisen ohutta villalankaa, sitä samaa mitä käytetään Haapsalun huivien neulomiseen. Eivät ne kyllä paljoa maksaneet, noin kolme ja puoli euroa kerä. Yhdessä 100 gramman kerässä on peräti 1500 metriä lankaa!

Ei mitään käsitystä mitä näistä tulee, mutta kyllä se inspiraatio iskee kun sen aika on.


Seuraavalla reissulla pääsin sitten Karnaluksiin asti. Olen käynyt siellä useasti aiemminkin, enkä tälläkään kertaa lähtenyt tyhjin käsin pois. Mukaan tarttui riittävästi lankaa Mandalaa varten. Ajattelin kokeilla, miltä Mandala Madness näyttää liukuvärjätystä langasta virkattuna. Lisäksi mukaan tarttui kaikenlaista pientä ja tarpeellista:


Karnaluksin lähellä, tien toisella puolella on lankakauppa Wool & Wollen. En ollut käynyt siellä aiemmin, mutta olin kuullut huhun, että siellä olisi Dropsin lankoja 35%:n alennuksella. Sinne siis, kun kerran vieressä ollaan. Tottahan se huhu oli. Kauppa on pieni ja täpötäynnä lankoja. Kun kerran halvalla sai, niin varmuuden vuoksi ostin kymmenen kerää Fabelia. Jokainen kerä on eri väriä, joten tästä lankakasasta syntyy monta paria kirjavia sukkia. Hintaa tälle kasalle tuli vain noin viisitoista euroa.
Drops Fabel sukkalangat

Karnaluksi kulman takana on Abakhan -niminen kangaskauppa, jossa myydään kankaiden lisäksi paljon muutakin käsityötarviketta. Sattuipa niin, että siellä oli Rowanin lankoja peräti 70%:n alennuksella. Kun lähtöhinnatkin olivat alhaisemmat mihin Suomessa on totuttu, pakkohan sieltäkin oli muutama kerä ostaa. Lisäksi ostin pari trikoonpalasta, toisesta ompelen mekon ja toisesta tunikan.
Abakhan ostokset Rowan trikoo


Näissä riittää tekemistä pitkäksi aikaa. Mandalan virkkaamisen aloitin jo, kuten tuolta yhdestä kuvasta tarkkasilmäisimmät voivat huomata. Siitä lisää seuraavissa päivityksissä.

2 kommenttia:

  1. Siinä sulla on lanka poikineen, saat vähän aikaa tehä.
    Osallistu kastehelmi arvontaan.
    Hyvää sunnuntai iltaa.

    VastaaPoista