perjantai 4. maaliskuuta 2016

Popcorn-pipo, vaihtoehto Urban Jungle-pipolle

Tuntuu siltä, että kaikki ovat viime aikoina virkanneet Urban Jungle-pipoja. Mikä ihme se onkaan. Kiva malli, hauska tehdä, valmistuu nopeasti. Minä kuitenkin halusin jotain vähän erilaista mutta kuitenkin saman tyylistä. Virkkasin siis popcorn-pipon.

virkkaus

Ensin virkkasin ketjusilmukkaketjun, jonka pituus on noin 2/3 päänympäryksestä. Muutama rivi kiinteitä silmukoita, sitten lisää ketjusilmukoita kunnes pituus on päähän sopiva. Yhdistetään renkaaksi, ja vielä pari kerrosta kiinteitä silmukoita. Sitten alkaa popcorn-silmukoiden teko:

Popcorn-silmukka:
Viisi pylvästä samaan silmukkaan, virkkuukoukku irti työstä, työnnä koukku näistä viidestä ensimmäisessä pylväässä olevan silmukan läpi, virkattava silmukka takaisin koukulle ja vedä se ensimmäisen pylvään silmukan läpi.

Pipoon virkataan popcorn-silmukoita ja pylväitä seuraavasti:
*Popcorn-silmukka 1 kjs, 2 p.* Toista pipon ympäri.

Seuraavalla kerroksella popcorn-silmukat asettuvat limittäin edelliseen kerrokseen nähden, eli suunnilleen kahden pylvään kohdille.

Kun pipo alkaa olla sen mittainen, että alkaa olla aika kaventaa, kavenna. Ei haittaa, vaikka popcornit eivät mene ihan kohdilleen joka kerroksella, ei sitä kukaan huomaa.

Lopuksi käänsin pipon reunassa olevat kulmat ja kiinnitin napeilla kohdilleen.

Tässä vielä lähestyvän pääsiäisen kunniaksi pipo pääsiäismunan päässä. Lanka on oikeasti farkunsinistä. En oikein vielä hallitse valokuvaamisessa näitä valotusasioita(kaan), joten siksi joka kuvassa väri vähän vaihtelee. Hmm.

virkkaus

virkkaus

2 kommenttia:

  1. Kiva pipo, erilainen. Eikä se haittaa vaikka väri on vähän eri eri kuvissa. Mullakin vielä opettelussa tuo valokuvaus. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa kun löysit blogini! Kävin kurkkimassa Aurinkokujalla ja puolestani liityin sinne lukijaksi. Kiva ja mielenkiintoinen blogi sinulla.

    VastaaPoista