sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Nyt ei sormet palele

Kokeilinpa sitten ensimmäistä kertaa elämässäni märkähuovutusta. Neulahuovuttamalla olen joskus jotain pientä kokeillut, mutta märkähuovutus oli ihan uutta. Vaan nytpä minulla on ihanat, ihan itse tehdyt huopalapaset!

Lapaset on tehty kaksinkertaisesta neulahuovasta, josta ensin leikattiin reilut lapasenmalliset kappaleet, jotka sitten ompelin yhteen jättimäiseksi lapaseksi. Tässä on toinen lapanen jo huovutettu ja toinen vasta kasaan ommeltuna:

Huovuttaminen oli hauskaa, märkää ja melko helppoa puuhaa. Neulahuovan lisäksi tarvittiin oikeastaan vain kuumaa vettä ja mäntysuopaa sekä kuplamuovia. Ja toki neula ja lankaa kappaleiden yhteen ompelemista varten. Ensimmäisen lapasen huovutin ohjattuna yhdessä kerhotilassa, mutta toinen lapanen jäi kotiläksyksi. Kylpyhuone valikoitui kotioloissa huovutuspaikaksi, eipä tarvinnut varoa paikkojen kastumista tai veden roiskumista. Näin se lapanen siitä vähitellen huopuu.
Kun molemmat lapaset olivat valmiit ja kuivuneet, siistin vähän saksilla lapasen suuta ja pistelin huovutusneulalla vähän koristeita valkoisesta villasta. Siinä se sitten oli! Enää puuttuu pakkaset niin että pääsen käyttämään näitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti