torstai 8. lokakuuta 2015

Heijastavia korentoja

Tein heijastinnauhasta, helmistä ja korupiikeistä heijastavia korentoja kirkastamaan pimeää syksyä. Tässä näitä nyt sitten on lentoon lähdössä. Vaikka heijastinnauha on käsittääkseni ihan riittävän heijastavaa, on näissä heijastavaa pintaa sen verran vähän, ettei näitä voi heijastimiksi kutsua.

Näin korennot syntyvät:
Tarvitaan siis helmiä, riittävän pitkiä korupiikkejä tai metallilankaa, heijastinnauhaa (käytin 2 cm leveää) sekä sakset ja korupihtejä.

Yhteen korentoon tarvitaan kaksi noin 10 cm mittaista pätkää heijastinnauhaa siiviksi. Toinen pätkä voi olla vähän lyhyempi kuin toinen. Taitoin kummankin pätkän pitkittäin kahtia ja pyöristin nauhanpätkien päät.
Minulla sattui olemaan korupiikkejä, joissa oli valmiiksi pieni sydän päässä. Ne sopivat tähän mainiosti. Ensin pujotin korupiikkiin helmiä. Sitten taitoin vuorotellen kummankin heijastinnauhanpätkän pitkittäin kahtia, tein niihin reiät neulalla ja pujotin nekin korupiikkiin. Kun nauhanpätkät olivat erimittaiset, pujotin lyhyemmän ensin.
Yksi helmi korennon pääksi ja sitten on vuorossa viimeistely. Taivutin korupihtien avulla korupiikin pään lenkiksi sen verran napakasti, että korento pysyy hyvin kasassa. Taivutin korennon vartalo-osaa vähän niin, että siitä tuli korentomainen. Valmista tuli!
Näitä voi sitten ripustaa vaatteisiin, laukkuihin tai mihin nyt sitten huvittaakaan. Kokonainen parvi valmiina kohtaamaan pimenevät illat!4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ensimmäiset kaksi ripustin käsilaukkuun ihan kalalangalla. En ole vielä kokeillut, mutta ajattelisin, että voisi ihan liimata rintaneulapohjan päälle. Jos näitä kiinnittää lankaan tai ohueen ketjuun, nämä heiluisivat kivasti. Joku korulukkokin varmaan kävisi.

   Poista
 2. Nää on hauskoja. Kiitos selkeistä ohjeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, näitä on sekä hauska tehdä että hauska katsella. Ja valmistuvatkin vielä nopeasti.

   Poista