tiistai 15. maaliskuuta 2016

Ihanan keväinen tulppaanihuivi

neulottu hartiahuivi Ullaneule


Käykö muillekin niin, että lankakaupassa joku ihana lanka puhuttelee niin, että sitä on ihan pakko ostaa monta kerää samantien? Ostohetkellä on jonkinlainen mielikuva siitä, mitä langasta on tarkoitus tulla. Kotona sitten asiat eivät etenekään ihan suunnitellusti. Sitä täydellistä ohjetta ei löydykään, lankaa onkin liian vähän, se täydellinen ohje onkin ihan erilaiselle langalle eikä millään jaksa muokata ohjetta. Ehkä jotain tuli aloitettuakin, mutta aloitettu työ ei vain tunnu oikealta, joten purkuun menee.

Minulle on käynyt näin luvattoman monta kertaa. Välillä ryhdistäydyn ja yritän saada tehtyä hamstratuista langoista jotain. Edes jotain. Mitä vaan. Jossain vaiheessa en vain kehtaa ostaa lisää lankoja ennen kuin entisistä pääsee eroon.

Tällä kertaa sain lopulta jotain kaunista aikaiseksi. Nämä langat olivat odottaneet sopivaa hetkeä jo useamman vuoden. Alunperin langoista piti tulla tunika tai jotain sen tapaista, mutta jostain syystä langat eivät koskaan taipuneet siihen mielikuvaan, mikä minulla ostohetkellä oli. Kolmiohuivi näistä lopulta sitten tuli, vanhalla Ullaneuleen ohjeella.Lankaa jäi vielä pari kerää yli, saa nähdä koska saan lopuista langoista jotain aikaiseksi.Lanka on edelleen minusta aivan ihanaa eikä huivikaan ole hassumpi!

neulottu hartiahuivi

neulottu hartiahuivi

neulottu hartiahuivi

lauantai 12. maaliskuuta 2016

Korvakoruaskartelua

Innostuin taas koruaskartelusta ja tein korvakoruja. Korvakorut ovat kivoja tehdä: materiaalia tarvitaan vain vähän ja valmista syntyy nopeasti. Erilaisia kokeiluja voi tehdä loputtomiin. Niin kuin tällä kertaa. Laitoin yhden vähän pienemmän helmen korupiikkiin ja jätin piikin pidemmäksi. Aika kiva ja tyylikäskin, eikös vain. Korupiikkien pituutta ja määrää vaihtelemalla näistä saa eri näköisiä.

koruaskartelu

Ajatusta voi kehitellä lisää: otetaan pari punaista kristallia ja lisätään lehti, jolloin saadaan kirsikkakorvikset. Toisaalta, tarvitseeko sen korupiikin olla aina niin suora. Jos sen kieputtaa spiraalille, saadaan taas vähän erilaiset korvakorut.

koruaskartelu

Välirenkaista ja siemenhelmistäkin saa aikaiseksi kaikkea kaunista ja kivaa.

koruaskartelu

Tein myös ihan peruskorviksia: korupiikkiin joku kiva helmi tai ehkä useampikin, Piikin pää lenkille ja kiinni korvakorun koukkuun. Roikkuva korvakoru yksinkertaisimmillaan ja helpoimmillaan. Näihin saa hyvin käytettyä kaikenlaiset ylijäämähelmet, joista ei oikein muutakaan saa. Jos helmiä on jäljellä edes kaksi, niistä saa aina tehtyä korvakorut!

koruaskartelu

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Popcorn-pipo, vaihtoehto Urban Jungle-pipolle

Tuntuu siltä, että kaikki ovat viime aikoina virkanneet Urban Jungle-pipoja. Mikä ihme se onkaan. Kiva malli, hauska tehdä, valmistuu nopeasti. Minä kuitenkin halusin jotain vähän erilaista mutta kuitenkin saman tyylistä. Virkkasin siis popcorn-pipon.

virkkaus

Ensin virkkasin ketjusilmukkaketjun, jonka pituus on noin 2/3 päänympäryksestä. Muutama rivi kiinteitä silmukoita, sitten lisää ketjusilmukoita kunnes pituus on päähän sopiva. Yhdistetään renkaaksi, ja vielä pari kerrosta kiinteitä silmukoita. Sitten alkaa popcorn-silmukoiden teko:

Popcorn-silmukka:
Viisi pylvästä samaan silmukkaan, virkkuukoukku irti työstä, työnnä koukku näistä viidestä ensimmäisessä pylväässä olevan silmukan läpi, virkattava silmukka takaisin koukulle ja vedä se ensimmäisen pylvään silmukan läpi.

Pipoon virkataan popcorn-silmukoita ja pylväitä seuraavasti:
*Popcorn-silmukka 1 kjs, 2 p.* Toista pipon ympäri.

Seuraavalla kerroksella popcorn-silmukat asettuvat limittäin edelliseen kerrokseen nähden, eli suunnilleen kahden pylvään kohdille.

Kun pipo alkaa olla sen mittainen, että alkaa olla aika kaventaa, kavenna. Ei haittaa, vaikka popcornit eivät mene ihan kohdilleen joka kerroksella, ei sitä kukaan huomaa.

Lopuksi käänsin pipon reunassa olevat kulmat ja kiinnitin napeilla kohdilleen.

Tässä vielä lähestyvän pääsiäisen kunniaksi pipo pääsiäismunan päässä. Lanka on oikeasti farkunsinistä. En oikein vielä hallitse valokuvaamisessa näitä valotusasioita(kaan), joten siksi joka kuvassa väri vähän vaihtelee. Hmm.

virkkaus

virkkaus